ca. 4000 danmarksidioter...

Efter skandalen på idrottsparken i Köpenhamn när en ensam berusad åskådare sprang in på planen och fick tag i domaren med armen så skrevs en himla massa om bristande säkerhet. Danmark straffades hårt för det som hände, matchen förlorades och matcher skall spelas utan publik.

Idag när IFK Göteborg vann SM-guld sprang flera tusen man in på planen och minst 5 bengaliska eldar kom in på planen. Detta är i mina ögon en betydligt större skandal än det som skedde i Köpenhamn. Bengaliska eldar är förbjudna, man får inte storma planen och man kan knappast veta att alla som springer in på planen har gott uppsåt.

Det här blir bara värre och värre. Och jag anser att det aldrig kan vara legitimt att storma planen på det sättet som dessa människor gör. Det kan hända vad som helst och polis/ordninsvakter kommer inte ha en chans. Det verkar som vissa anser att bara för att man vunnit guld så är den här formen av stormning legitim. Det får den aldrig bli.

Det enda straff som verkligen skulle kännas och som kunde sätta stopp för såna här dumheter är att ge IFK Göteborg poängavdrag och dryga böter. Men det kommer disciplinnämden aldrig våga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0