Den fege domaren...

Idag hade jag seriepremiär, match på kungsberget mellan BK Derby U och Slätmons BK. Man kan väl lugnt säga att jag har gjort bättre matcher.

Första halvlek
---

Det började inte bra. Tidigt i matchen uppstår flera misstänkta offsidesituationer. Det tragiska är på något sätt att min intuition stämde oftast, men så börjar jag tänka igenom saker och förmår mig själv att fatta ett annat beslut som många gånger blev fel. Det är väl en fråga om mod på något sätt det också. Jag hoppas verkligen att modet blir bättre under säsongen för det kommer verkligen att behövas.

Särskilt mycket fel blir det i samband med BK Derbys 4-1-mål när hela ryggraden skriker offside och jag t o m sätter pipan till munnen men sen lyckas resonera mig till ett annat beslut. Det ser så illa ut, och sen försöker man på nåt sätt försvara sig. Det blir inte bra alls.

Hade en straff i början på första halvlek. Billig ansåg slätmonspelarna, självklar ansåg jag - tills samma spelare föll otroligt lätt i straffområdet några minuter senare. Borde nog ha varnat honom där, men just dom varningarna är så svåra. Tror nog ändå att det blev rätt.

Andra halvlek
---


Jag kommer in i det mkt bättre i andra halvlek. Hittar några bra varningar, tar några korrekta offsider och lyckas på nåt ta mig in i matchen igen. Ryggradskänslan stämmer mycket bättre och jag är mer på tå. Matchen ligger verkligen och balanserar, tempot är riktigt högt. Slätmon har hämtat upp underläge 1-4 till 4-4 och lyckas sedan ta ledningen med 5-4. Då kommer två situationer där jag gör helt fel och som gör att jag absolut inte är nöjd med matchen

Situation 1: Målvakten går ut för att fånga bollen och en Derbyspelare kommer i en glidtackling och träffar målvakten. Jag står så att jag har målvakten mellan mig och Derbyspelaren och därför uppfattar jag inte situationen helt. Jag ger honom ett gult kort men dobbmärkena som målvakten visar på bröstet vittnar om att det borde vara en annan färg på kortet :/

Situation 2: Med 30 sekunder kvar av matchen springer en derbyspelare mot en boll som kommer i huvudhöjd, en slätmonspelare kommer och spelar samma boll med fötterna. Derbyspelaren når bollen först och får sedan foten på struphuvudet och blir liggande med andningssvårigheter. Det står en spelare mellan mig och situationen så jag uppfattar den inte helt, men samtidigt kan jag med hjälp av god slutledningsförmåga inse vad som har hänt och jag vet ju vilken bestraffning det innebär.
Vissa kanske kallar det kompensation, andra kanske kallar rättvisa. Men det handlar bara om att jag var feg :( Spelaren hade en varning sedan tidigare så han fick utgå ändå - men det blir ju "bara" en lindrig utvisning istället för den grova som det skulle varit.

Spelarna visade på mycket mer förståelse än jag är van vid. Hatten av för det. Men jag vet inte riktigt om jag förtjänar en sådan acceptans. Jag ska ju enligt klassningen vara den bästa domarna i div 6 som inte dömer div 5 ännu Då måste man ha bättre koll på läget än vad jag hade idag.

Men men, det var första matchen på säsongen och jag hoppas att jag hittar modet vad det lider. Det måste jag göra. Annars kommer jag inte klara mina provmatcher till femman.

Aftonbladet definierar "perfekt placering"

Aftonbladet:

"Holländske domaren Pieter Vink befann sig i perfekt läge för att se situationen."



Perfekt läge i den här situationen hade varit bra mycket längre ut åt vänster så man får ungefär samma infallvinkel mot situationen som kameran har i det här läget. Backen står i vägen för att man ska kunna bedöma detta ordentligt och då förstår jag att domaren friar.

Tänk utanför lådan ibland!

RSS 2.0