Hockeydomarna...

Elitseriedomarna i ishockey har tröttnat på att ta skit ifrån spelare och ledare enligt Aftonbladet.

Det här är naturligtvis helt rätt, och det kommer inte en sekund för sent. Min åsikt är att domarna över lag i Elitserien är otroligt bra, det är sällan man ser en match urarta i Sverige. Det stavas matchledarskap och är något som man jobbar stenhårt med.

Det är så sjukt det flera andra skrivit i sina blogginlägg "Domarna är så kassa så då får dom skylla sig själva att dera arbetsmiljö är usel". Inom vilket annat yrka skulle man resonera så?

Att spelare och domare bedöms på samma sätt är inte sant heller. Om bortalagets spelare spelar dåligt så går ju knappast hemmalagets coach ut och kritiserar dom i tidningen efteråt. Man kritiserar kanske sina egna spelare och man gör sin coachning utifrån detta. Spelare har dessutom en helt annan skala än domare. Spelare kan antingen vara alltifrån lysande till urkass. Domaren kan bara vara urkass upp till godkänd.

Att ledare som förlorat matcher ska bedöma domarens insats blir ALDRIG rättvist.
Domarna har en egen coach vid varje match och han ger dom kritik efteråt och går igenom matchen. Domarbasen tar ut de domare som är i bäst form och mest lämpade att döma olika matcher. Tro inte att de slipper undan kritik efteråt.

2-domarsystem kanske löser en del, men det innebär inte att det blir perfekt för det. Att skicka folk på kurs i NHL hjälper nog föga också. Det enda sättet att få fler bra domare är att öka intresset för att bli hockeydomare, att skapa konkurrens inom domarkåren och genom det sporra folk att utveckla sig. Ni som skäller på domarna gör istället att detta intresset minskar och då är den onda cirkeln i rullning.

Kommentarer
Postat av: Lasse

Ja men du har ju helt rätt. Dock måste man från domarhåll inse att det inte handlar om att resten av världen ska acceptera. Här måste vi tillsammans utforma det hela OCH göra det offentligt så att även vi som publik förstår...

2007-12-03 @ 14:57:16
URL: http://battrehockey.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0